Rama: Të ndahen pedagogët e nderuar nga sharlatantët

schedule13:54 - 8 Shkurt, 2019

schedule 13:54 - 8 Shkurt, 2019

Gjatë një takimi me studentë të Universitetit “Fan Noli” në Korçë, kryeministri Rama shpjegoi Paktin për Universitetin. Rama paralajmëroi pedagogët që nxitën bojkotin e mësimit se do të vendosen me shpatulla pas murit.

I flet studentëve të Korçës që të dëgjojnë edhe pedagogët protestues në Tiranë.

“Është shumë interesante se janë mbledhur disa pedagogë që kërkojnë gjëra të mëdha, kërkojnë abrogimin e ligjit dhe thonë të ndalet denigrimi i pedagogëve. Kush po i denigron? Të ndahen pedagogët e nderuar dhe të respektuar nga sharlatanët. Është shumë interesante se janë tre pika, thelbësore për vendimin tim që pakti i ka”.

Prandaj u kërkon studentëve që t’i shkojnë deri në fund kërkesës për titujt akademikë farsë.

“Kjo nuk mund të jetë një gjë që duhet të harrohet, nuk mund të fshihen pedagogët që duhet të kalojnë në filtër. Të paguarit e tarifës përgjysmë për të gjithë, bursat etj. janë shtrëngim financiar i shoqërisë, por në këmbim të një arsimi më cilësor, jo vetëm me lehtësim financiar të studentëve. Kam parasysh që të mos mbetet rrugës një nga kërkesat themelore të studentëve dhe pikat më të dobëta që kemi, farsa e titujve dhe korrupsioni i pedagogëve, tregtia e librave”.

Megjithatë jo të gjithë studentët janë në një mendje me kryeministrin Rama ndonëse në këtë takim u përfaqësuan vetëm me një zë.

Studentja: “Jam kryetare e Këshillit Studentor. Çdo ditë jam në kontakt me studentët dhe ata më falin shumë energji pozitive. Këtu po shikoj që një energji negative. U përmendën studentët që ishin jashtë. As unë as studentët e tjerë, shumica, nuk jemi dakord që në këtë sallë janë vetëm studentët e ekselencës. Universiteti është i të gjithë studentëve, jo vetëm i studentëve të ekselencës. Ky Pakti i Universitetit që po ngrihet këtu është rezultat i atyre studentëve që janë jashtë. Shqetësimet që ata ngritën e sollën universitetin në këtë fazë ku jemi sot”.

Edi Rama: “Në varësi të asaj që do zgjedhësh ti mund të kesh sukses në bujqësi, por edhe në politikë mesa shoh unë. Se kë takojmë ne e zgjedhim ne, por nëse ju si Këshill Studentor, apo nëse ju si studentë doni të më takoni mua, e zgjidhni ju”.

Ajo që u kërkon Kryeministri Rama është kthimi i paktit për universitetin në një kontratë të matshme mes studentëve dhe qeverisë./abcnews.al