Rama: Me strategjinë e punësimit synojmë rritje ekonomike mbi 5%

schedule13:52 - 31 Mars, 2018

schedule 13:52 - 31 Mars, 2018

Kryeministri i  Shqipërisë  Edi Rama  gjatë prezantimit të strategjisë kombëtare të punësimit nga Vlora deklaroi se  qëllimi kryesor është rritja ekonomike  mbi 5% deri në 2021. Rama  tha se së shpejti do të hapet edhe aeroporti i Kukësit , si dhe do të nisë puna  për 4 kantiere  në infrastrukturë.

Kryeministri Edi Rama nga Vlora deklaroi se shpejti do të hapet aeroporti i  Kukësit me çmime të ulëta dhe konkuruese.

Nga ana tjetër Rama lajmëroi hapjen e 4 kantiereve  për ndërtimin e rrugëve, me Partneritet Publik Privat  dhe me para nga buxheti i shtetit. Kryeministri tha se lind nevoja për zanatçi, ndaj ndjekja e shkollave  profesionale bën që të rinjtë te kenë punë të sigurtë.

Programi  i trajnimeve me para nga shteti, për kualifikimin e të rinjve është prioritet i qeverisë, pasi Rama  është i bindur  se do të rrisë ndjeshëm punësimin dhe si referencë merr muajin mars.

Kryeministri  i jep përgjigje të gjithë atyre që ankohen për  rritjen e  taksës mbi fitimin,  ai sqaron se  taksat janë rritur vetëm për të pasurit dhe jo të varfërit./abcnews.al