Rama: Masë ndëshkimore 800 zyrtarëve që kanë zvarritur qytetarët

schedule13:14 - 18 Shtator, 2019

schedule 13:14 - 18 Shtator, 2019

Nuk kanë munguar denoncimet e qytetarëve ndaj administratës publike edhe në takimin e përjavshëm të platformës së bashkëqeverisjes. Kryeministri Edi Rama ka paraljmëruar se do të bëhen të gjitha verifikimet për ata zyrtarë të sigurimeve shoqërore që kanë refuzuar të japin përgjigjet që kanë për detyrë.

Janë mbi 800 persona nga drejtorë në specialistë që kanë marrë masa ndëshkimore në adresë të tyre, nga ndjekjet penale të paralajmërimet për pushime nga puna, sepse ka rezultuar se i kanë zvarritur qytetarët. Këto rezultate ka prodhuar platforma e bashkëqeverisje sipas kryeministrit Edi Rama.

“Sigurisht është sfida jonë të përmirësojmë administratën çdo ditë dhe ky komunikim i drejtpërdrejtë mes qytetarit e qeverisë bën që pasi ne adresojmë problemin, të merremi me shkaktarët”.

Në takimin e përjavshëm kreu i qeverisë dëgjoi të tjerë shembuj zgjidhje të problemeve të vjetra e të reja me administratën shtetërore. Një pre tyre punëve të mira të kësaj platforme, kryeministri renditit mbështetjen e menjëhershme që i jep pensionistëve.

“Prej shumë vitesh para daljes së platformës, pensionistët kanë pasur pamundësi të plotë për të adresuar çështjen e përllogaritje së drejtë të pensionit të tyre, si rezultat i një administrate të pavëmendshme dhe një sistemi funksionimi të ankesave, i dështuar prej thuajse 30 vitesh. Qindra mijëra letra drejtoheshin çdo vit vetëm këtu në këtë godinë, pa llogaritur letrat në ministri dhe drejtori, dhe nuk rezulton që qoftë edhe 1% e tyre të merrnin përgjigje”.

Thirrja që përsërit kryetari i këshillit të ministrave është që ankesat të vazhdojnë të adresohen në platformën e bashkëqeverisjes sepse në në fund të ditës administrata vihet në punë. /ABC News Albania 24/7