Qeveria e Maqedonisë: Ligji për gjuhët është në përputhje me Kushtetutën

schedule22:02 - 17 Janar, 2018

schedule 22:02 - 17 Janar, 2018

Qeveria e Maqedonisë shpreh keqardhje për vendimin e Presidentit Ivanov, i cili nuk pranoi të nënshkruante ligjin për përdorimin e gjuhëve.

“Duam që edhe njëherë të theksojmë se të gjitha pjesët e zgjidhjes ligjore për përdorimin e gjuhëve janë në pajtim me amendamentin 5 të Kushtetutës. Me këtë ligj avancuam përdorimin e gjuhëve të të gjitha bashkësive etnike në Maqedoni”, shkruhet në deklaratën e qeverisë.

Ndërsa më tej thuhet se ky ligj ka për qëllim ndërtimin e një shoqërie të barabartë për të gjithë. Në fund qeveria nënvizon në deklaratë se ligji zgjeron përdorimin e gjuhëve në institucione dhe do t’u mundësojë qytetarëve të komunikojnë me institucionet e shtetit në gjuhën e tyre amtare./abcnews.al