Pylli i Levanit në Fieri, pista vrapimi dhe hapësira për fëmijët

schedule17:20 - 28 Mars, 2019

schedule17:20 - 28 Mars, 2019

Pylli i Levanit në Fier po kthehet një nga resurset kryesore për të tërhequr pushues e vizitorë. Investimet që bashkia ka nisur në ketë territor nisin me pistat e vrapimit e hapësirat për fëmijë, deri tek ndërtimi i një spitali.

Janë zhurmat te natyrës që falin qetësi dhe relaks. Pothuajse u zhduk nga harta në vitin 1997, por rilindi nga filizat e trungjeve të parë. Tani i ofrohet qytetarëve me të gjitha bukuritë.

Ky është pylli i Levanit ose siç e quajnë ndryshe, mushkëria e Fierit Një rrugë lidhëse mes aksit Fier Levan dhe pyllit, pritet të reduktojë distancën nga qendra e qytetit në vetëm 4.5 km.

Shtigje, pista vrapimi dhe hapësira për fëmijët janë elementet e një parku kombëtar që bashkia e Fierit synon t’ia shtojë pyllit të Levanit Pylli është shndërruar në destinacion për qytetarët të cilët përfitojnë bujarinë e natyrës, pranë një qytetit të zhurmshëm.

Prej vitesh është përfolur ndërtimi i një parku kombëtar në këtë zonë ku parashikohet edhe një spital për gjithë jugun e vendit. Por vetëm tani ideja është konkretizuar duke marrë mbështetjen e qeverisë shqiptare. Projekti pritet të zyrtarizohet në javët e para të muajit prill për te vazhduar më pas me zbatimin e tij.

Valbona Daci gazetare e ABC News, Fier