Pse të jesh beqar mund të jetë më mirë sesa të jesh i dashuruar

schedule10:01 - 1 Maj, 2021

schedule 10:01 - 1 Maj, 2021

Shoqëria ka shumë stereotipe dhe paragjykime për dashurinë. Si rezultat, njerëzit shpesh ndjehen nën presion për të qëndruar në një lidhje, edhe nëse nuk janë të kënaqur me të, dhe ndihen keq për beqarët. Por mos harroni se mund të jeni vetëm por jo të vetmuar. Të jesh në një marrëdhënie të përkushtuar me veten në të vërtetë ka shumë përfitime.

Ne jemi të sigurt se një nga marrëdhënia më e rëndësishme që do të keni ndonjëherë është me veten, dhe nganjëherë të qëndrosh single është opsioni më i mirë. Arsyet pse zbulojini më poshtë:

1. Shpesh jemi fajtorë për beqarinë

Kërkimet treguan se njerëzit vlerësojnë më negativisht burrat dhe gratë beqare. Beqarët përballen me lloje të ndryshme të diskriminimit, edhe pse është diçka krejt normale. Mos harroni se herën tjetër kur dikush do të pyesë se kur do të gjeni partnerin tuaj, ata në të vërtetë po pushtojnë privatësinë tuaj.

2. Është mirë të mësosh se pari të jesh mirë me veten

Sado që të përpiqeni, nëse nuk e doni veten nuk mund të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme. Nuk është për t’u habitur që shkencëtarët na paralajmërojnë se partnerët e vetë-dhembshur janë më të kënaqur me marrëdhëniet e tyre. Vetë-dhembshuria do të thotë që të jesh i mirë dhe i kujdesshëm ndaj vetvetes. Përkundrazi, njerëzit që janë në konflikt me veten e tyre priren të jenë kontrollues, dominues dhe gjykues, informon abcnews.al.

3. Ju mund të zhvilloheni më shumë si individ

Mendoni për gjithë kohën që beqarët kanë për veten e tyre. Ata mund të provojnë hobi të ndryshëm, të arrijnë ëndrrat e tyre më të çmendura ose të ndjekin karrierën e tyre. Nuk e besoni? Ndërsa është e qartë se burrat e martuar fitojnë më shumë sesa burrat beqarë. Beqaret kanë 2 herë më shumë gjasa të kenë një  shtëpi, sesa burrat e martuar.

4. Beqarët në të vërtetë kanë marrëdhënie super të forta.

Ekziston një stereotip që njerëzit beqarë vuajnë nga vetmia, por kjo është provuar e gabuar. Fakti që nuk jeni në lidhje me askënd do të thotë që ka më shumë të ngjarë të keni lidhje më të forta me familjen dhe miqtë tuaj. Beqarët kanë më shumë të ngjarë të shoqërohen, dhe ofrojnë dhe marrin ndihmë nga familja dhe njerëzit e tjerë, informon abcnews.al.

5. Ndjekja e dashurisë mund ta bëjë jetën tuaj të mjerueshme

Për fat të keq, ndonjëherë kjo do të thotë të ulësh pritshmëritë ose të heqësh dorë nga cilësitë e rëndësishme te një partner i mundshëm. Dashuria mund të krijojë varësi dhe ne mund të përfundojmë duke  kërcyer nga “zemra në zemër” në një kërkim të dëshpëruar për një shok shpirti.

6. Të qenit beqar do ju bëjë më të shëndetshëm dhe më të mirë.

Beqarët kanë më shumë të ngjarë të kenë një  indeks më të shëndetshëm BMI , i cili çon në një rrezik më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare dhe më pak gjendje kronike./abcnews.al