Pse gratë nuk pretendojnë rritje në karrierë edhe nëse kanë të njëjtat kualifikime me burrat?

schedule20:10 - 26 Tetor, 2021

schedule 20:10 - 26 Tetor, 2021

Një studim i ri i kryer nga The Female Lead në bashkëpunim me Linkedin, rrjetin e njohur social (qëllimi i të cilit është të lidhë të gjithë profesionistët në botë), na jep përgjigjen e një pyetjeje shumë serioze sociale. Pse gratë nuk pretendojnë rritje ose promovim edhe nëse kanë të njëjtat (ose më shumë) kualifikime se burrat?

Një studim nga Dr. Terri Apter, autor psikolog dhe profesor i Universitetit të Kembrixhit, Dr. Terri Apter, shpjegon pse: Gratë për shkak të përshtatjes së tyre sociale pretendojnë shumë më pak se burrat. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur bëhet fjalë për rritjen e pagave, promovimet, avancimin në karrierë ose orarin fleksibël. Ky mentalitet, i cili disi është “i vendosur”, ndikon që femrat të ndihen (në mënyrë të pandërgjegjshme) më pak të vlefshme se meshkujt në arenën profesionale edhe nëse kanë të njëjtat ose më shumë kualifikime.

Numrat e pabarazisë sociale

Sipas sondazhit, një e treta e burrave të anketuar në MB (37%) thanë se do të aplikonin për një promovim nëse mendonin se plotësonin rreth 50% të kritereve të kërkuara, krahasuar me vetëm 27% të grave. Gjithashtu 44% e grave thanë se mendonin se meritonin më pak promovim ose rritje në punë. 35% e grave të anketuara pranuan se megjithëse e ndjenin këtë hendek pagash, ata kurrë nuk menduan të bënin asgjë me të . Për sa i përket amësisë, një shumicë e madhe e grave të anketuara (69%) thanë se lindja e fëmijës ndikoi në zhvillimin e karrierës së tyre.

Sigurisht, si karakteristike thotë Dr. Apter: “Gratë nuk janë të lindur me këtë mentalitet, ata janë disa sjellje që mëson të shoqërisë që të ketë . Këto janë kushtet e vendosura nga shoqëritë që nga lindja e një gruaje, të cilat janë shumë të thella dhe shumë të forta për të ndryshuar në mënyrë të njëanshme. Është e domosdoshme që shoqëria, politikat dhe kompanitë të propozojnë hapa konkretë për të thyer këto paragjykime. Por janë vetë gratë ato që duhet të zgjohen së pari. I njëjti parim vlen në të gjitha sferat shoqërore: Heshtja është bashkëpunim!”.

A është puna me kohë të plotë zgjidhja?

Puna me kohë të plotë është sigurisht përgjigjja më e mirë, pasi rrit shanset për trajnime shtesë (në punë), promovim dhe pozita drejtuese si për gratë ashtu edhe për burrat./abcnews.al