Policia rrugore informon mbi gjendjen e akseve rrugore

schedule12:35 - 1 Dhjetor, 2017

schedule 12:35 - 1 Dhjetor, 2017

Nisur nga situata meteorologjike e 24 oreve te fundit, me qellim informimin mbi kalueshmerine e akseve, Drejtoria e Policise Rrugore  informon lidhur me situaten e rrugeve:

Akset rrugore kryesisht jane te kalueshme me perjashtim te Qafe-Kashar -Vore -Qafe Kashar ku punohet intenaivisht per zhbllokimin e rruges ne te dyja kahet.

Segmenti Tirane-Rinas, aksi qe lidh aeroportin eshte i kalueshem.

Nderkohe problem paraqet aksi rrugor Fushe Kruje – Kurbin. Policia ka bere devijimin mjeteve ne aksin e vjeter pasi aksi rrugor eshte mbuluar nga uji ne zonen e Dervenit.

Segmenti rrugor Arapaj-Ndroq, eshte i hapur.

Ne akset e tjera ka prezence te ujit, por trafiku vazhdon i rrjedhshem, gjithashtu edhe ne qendrat e banuara ka prezence te rritur te ujit, por ttrafiku i mjeteve vazhdon te jete i menaxhueshem.

Drejtoria e Policise Rrugore porosit drejtuesit e mjeteve qe te kufizojne sa me shume te jete e mundur qarkullimin me mjete si dhe te informohen me pare per akset rrugore problematike.

Sugjerojme drejtuesve te mjeteve qe udhetojne ne drejtim te Jugut, perdorimin e aksit rrugor Tirane-Elbasan-Peqin.

Gjithashtu, u kujtojme drejtuesve te mjeteve dhe te gjithe perdoruesve te rruges qe te tregohen te kujdesshem duke respektuar informacionet qe jep Policia Rrugore.

Shoferët, per shkak te terrenit me lageshtire, ku nuk mungojne edhe inertet apo guret, situates me mjegull, te tregohen te kujdesshem ne respektimin e kufijve te shpejtesise, distancat e sigurise mes mjeteve, parakalimet e gabuara. Rikujtojme gjithashtu perdorimin e rripave te sigurimit, kaskave mbrojtese.

Policia Rrugor ka kerkuar qe ne aksin rrugor Milot – Fushe Kruje te nderpritet qarkullimi i mjeteve kamione me inerte dhe me krom pasi prezenca e tyre ne fluksin e qarkullimit behet shkak per bllokimin e rruges dhe per mosdheninen e ndihmes per mjetet e tjera nga ana e sherbimeve dhe emergjencave.

Policia e Shtetit kërkon mirekuptimin e te gjithe perdoruesve te rruges për masat e marra dhe devijimet që synojnë vetëm sigurinë e qytetarit. ​/abcnews.al