Përmbytje në Shkodër, 1330 hektarë tokë nën ujë, kërkohet pastrimi i “përroit të kufirit”

schedule10:16 - 25 Janar, 2021

schedule 10:16 - 25 Janar, 2021

Rikthehet situata shqetësuese për shkak të reshjeve të dendura.

Në Shkodër janë përmbytur 1330 hektarë tokë.

Ndërkohë rruga e fshatit Obot vijon të jetë e kalueshme me mjete të larta.

 

Kërkohet që Drejtoria e Ujitjes dhe Kullimit në Lezhë të ndërhyjë për marrjen e masave për të bërë pastrimin e “përroit kufitar” Muriqan në Nj. A, Ana e Malit.

Bashkia Shkodër njofton se vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, në fshatin Bërdicë e Sipërme.

Njoftimi:

Situata e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 25.01.2021, ora 08.30

Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 25.01.2021, ora 08.30, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

 • Hidrometri në Dajç në orën 08.30, shënon kuotën 6.35m. (Kuota max 6.30 m).Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme kemi rritje të nivelit të ujit me 60 cm.
 • Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.30, shënon kuotën 8.58 m. (Kuota max 8.70 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme kemi rritje të nivelit të ujit me 40 cm.
 • Hidrometri i lumit Drin në orën 08.30,shënon kuotën 7.15m. (Kuota max 7.50 m).Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme kemi rritje të nivelit të ujit me 75 cm.
 • Lumit Kir ka prurje të shumta.

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 1330 Ha

 1. Tokë e pakultivuar 398 Ha
 2. Foragjere të dyta, jonxhe 890 Ha
 3. Grurë 25 Ha

4.Dekorative 10 Ha

5.Pemtore 7 Ha

Nj.A. Ana e Malit

 1. Rruga e Obotit është e kalueshme vetëm me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 85 cm.
 2. Ujësjellësi Oblika 1,si pasojë e përmbytjeve është jasht funksionit.
 3. UKSH Vazhdon të furnizojë me ujë të pishëm banorët e fshatit Oblikë
 4. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 850Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë
 • Tokë e pakultivuar 220 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 610 Ha
 • Grurë 15 Ha
 • Pemtore 5Ha

Nj.A Dajç

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 450 Ha, kryesisht në zonën e quajtur “Këneta e Dajçit” (fshatratMushan,Shirq,Suka-Dajç, Darragjat), nga të cilat :

 • Tokë e pakultivuar 170 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 260 Ha
 • Grurë 10 Ha
 • Decorative 10

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 20 Ha.Kryesisht fshatrat Baks i RI, Luarz.

 • Tokë e pakultivuar 5 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 15 Ha

Nj. A. Guri i Zi

Vazhdon gerryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.

Nj.A.Bërdicë

Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.

Nj.A.Rrethina

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 10 Ha, në fshati Zues (tokat në fushen e Oblikës)

 • Tokë e pakultivuar 3 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 5 Ha
 • Pemtore 2 Ha

-Kërkohet që nga Drejtoria e Ujitjes dhe Kullimit Lezhë të ndërhyet për marrjen e masave për pastrimin e “përroit të kufirit” Muriqan në Nj.A Ana e Malit.

-Kërkohert mbeshtetje me baze ushqimore për gjënë e gjallë ( koncentrat) përNJ. A. Ana e Malit dhe Dajç, sipas kërkesës të bërë nga Bashkia Shkodër me nr.689 prot, datë.14.01.2021

/abcnews.al/