Përgjigja e pyetjes së përjetshme në lidhje me gatimin e makaronave

schedule08:20 - 11 Gusht, 2021

schedule 08:20 - 11 Gusht, 2021

Patjetër që makaronat në forma të ndryshme janë ushqimi i preferuar për të vegjlit dhe të rriturit gjatë të gjitha stinëve.

Ajo për të cilën shumë nuk pajtohen është nëse i vendosim makaronat në ujë të vakët apo në ujë të ftohtë. A ka më në fund një zgjedhje të duhur dhe nëse po cila është ajo?

Trajnerët e kuzhinierëve në Qendrën Ndërkombëtare të Gastronomisë (ICC) në Nju Jork ranë dakord se është e mundur të gatuani makarona me ujë të ftohtë. “Për dikë që bën makarona në shtëpi, do të ishte një metodë e mirë. Sidoqoftë, në kuzhinën e një restoranti, gatimi i makaronave në ujë të ftohtë do të merrte më shumë kohë dhe më shumë vëmendje ”, theksojnë kuzhinierët.

Shumë kuzhinierë besojnë se makaronat e freskëta, veçanërisht kur zjehen në ujë të vakët, ruajnë shijen e tyre më mirë sesa në ujë të ftohtë. Në përgjithësi, ata arrijnë në përfundimin se përdorimi i ujit të ftohtë është vetëm për makarona të thata dhe jo për makarona të freskëta./abcnews.al