Performanca e qeverisë, mblidhet Asambleja Kombëtare e PS

schedule12:00 - 28 Prill, 2018

schedule 12:00 - 28 Prill, 2018

Partia Socialiste mblodhi sot Asamblenë e saj Kombëtare, ku u diskutua për analizën e qeverisjes qëndrore dhe asaj lokale. Në raportet, pjesë e axhendës së kësaj mbledhje, ishte dhe ecuria e punës për mbarëvajtjen e platformës për bashkëqeverisjen, ku vihej re se bashkitë që kanë numrin më të lartë të regjistrime në portal janë Vlora, Tirana, Berati, Fieri etj. Ndërsa bashkitë që duhet të avancojnë me regjistrimin janë Kolonja, Patosi, Divjaka.

Sekretari i përgjithshëm i PS, Taulant Balla, tha se asambleja ka ngritur një grup pune për analizën e performancës së të zgjedhurve vendore. Deri tani i janë përgjigjur pyetësorit 26 kryetarë bashkie, ndërsa 7 prej tyre nuk kanë dërguar përgjigje në lidhje me çështje të rëndësishme që lidhen me zhvillimin në territorin e tyre.

Grupi i punës që do bëjë vlerësimin e performancës për pyetësorët drejtuar kryetarëve të bashkive drejtohet nga Ilir Beqaj me anëtarë, Eglantina Gjermeni, Arben Ahmetaj, Evis Kushi. Po kështu janë përcaktuar edhe kuotat mujore të anëtarësisë për partinë.

Për studentët, nxënësit, të papunë dhe pensionistët kjo kuotë do të jetë 50 lekë në muaj. Ndërsa për kryetarë partish në bashki me pagë mbi 70 mijë lekë do kenë një pagesë prej 1500 lekësh. Ndërsa mori fjalën në këtë mbledhje, kryeministri Rama u shpreh i ashpër ndaj asaj pjese të qeverisjes qëndrore dhe vendore si dhe të drejtuesve të partisë në rrethe që nuk kanë kryer, sipas tij, misionin për të cilin janë zgjedhur./abcnews.al