Oqean “alien” në Tokë për të testuar nëndetësen që do eksplorojë Titanin

schedule12:53 - 11 Shkurt, 2018

schedule 12:53 - 11 Shkurt, 2018

Shkencëtarët kanë ndërtuar një oqean “alien” në Tokë.

Kjo është arritur për të ndihmuar kërkuesit të simulojnë një planet tjetër në mënyrë që të eksplorojmë më shumë sistemin tonë diellor dhe të kuptojmë planetet e tjera.

Ata shpresojnë që një ditë të mund të fusin një nëndetëse nën sipërfaqen e Titanit, që është hëna më e madhe e planetit Saturn.

Këtë gjë, Nasa shpreson ta bëjë të mundur brenda 20 viteve të ardhshme.

Por për ta arritur këtë gjë është shumë e vështirë. Sipërfaqja e Titanit është shumë rreth -120 gradë celsius ftohtë dhe oqeanet janë të bëra me metan dhe etan.

Këto karakteristika e bëjnë shumë interesante për kërkuesit sepse ka oqeane, lumenj, re dhe shi si planeti ynë, por fakti që bazohet në metan dhe jo ujë, e bën të vështirë vendin për t’u eksploruar./abcnews.al