Operacioni “Ranishtja” në Kavajë/Policia detaje për abuzimin e zyrtarëve

schedule11:39 - 15 Nëntor, 2017

schedule 11:39 - 15 Nëntor, 2017

Operacioni “Ranishtja” në Kavajë

Përfituesit më të mëdhenj të 36 hektarëve tokë në Spille, janë të afërm të ish-nënprefektit të Tiranës, Fatos Kaja dhe ish-kryetarit te bashkisë Elvis Rroshi. Për këtë aferë tjetërsimi u arrestuan 10 zyrtarë vendorë në Kavajë.

Një ditë pas arrestimit të 10 zyrtarëve apo ish-zyrtarëve vendore në Kavajë, ABC News mëson se përfituesit më të mëdhenj të tokës nëpërmjet tjetërsimit të saj janë familjarë të drejtuesve dhe ish-drejtuesve lokalë të qytetit bregdetar.

Skema mashtruese me dokumentat fiktiv në zyrat e Aluiznit dhe Hipotekës për këta persona, për të cilët prokuroria disponon një listë me mbi 100 emra, kap një sipërfaqe, rreth 88 mijë m2. Sipas kësaj liste, mësohet se familjarët e ish-kreut të Bashkisë së Kavajës, Elvis Roshi kanë përfituar në mënyrë të padrejtë, 10.900 m2 tokë në palzhin e Spillesë. Pas marrjes së pronësisë nëpërmjet transaksioneve të dyshimta në disa raste, -thekson prokurorisa e Kavajës, familjarët e Roshit, ua kanë shitur tokat e tyre kompanive ndërtuese, duke e zhvilluar zonën e plazhit në mënyrë kaotike.
Personi që ka përfituar më shumë nga tjetërsimi i 36 ha, tokë në Spille është Fatos Kaja, ish-nën Prefekt i Tiranës dhe ish-kryetar i Komunës Kryevidh. Ai ka përfituar pjesën e luanit- thekson organi i akuzës,- në total 51.000 m2. Kaja në bashkëpunim me persona të tjerë të arrestuar, kishin tjetërsuar llojin e tokës nga ranishte në tokë arë, nëpërmjet dokumentave të falsifikuara. Drejtori për Hetimin e Krimit Ekonomik në Policinë e Shtetit, Lutfi Minxhozi shpjegoi detaje të tjera si funskiononte kjo skemë mashtruese për përfitimin e tokave.

Për këtë aferë, që po hetohej prej më pak se një viti, është shpallur në kërkim ish-kryeregjistruesi i Hipotekës së Kavajës, Seid Cikalleshi, i cili është njëkohësisht vjehrri i ish-kryetarit të PS-së në qytet, Gentian Daja./abcnews.al

Lista emërore e tjetërsimit të pasurisë:

ROSHI 10.900 m2
4300 m2
Hide Ismail Elmadhi
Azem Selman Rroshi
Nasije Abdulla Rroshi
Renato Abdyl Kodra

4200 m2
Xhemile Mersin Çullhaj
Elton Hamdi Rroshi

2400 m2
Xhemal Kasem Hoxha
Shpetim Ferhat Kaja
Shqipe Ymer Kaja
Servete Ferhat Rroshi
Mustafa Selman Rroshi

DAJA

4300 m2
Fatmir Muharrem Daja

KAJA 51.000 m2

2300 m2
Reshit Nezir Kaja

4100 m2
Kaje Rustem Kaja
Shaban Ndrilli
Lule Ndrilli
Shkelqim Guma
Pranvera Guma
Irisa Shkelqim Guma
Nefsa Selman Berberi

2500 m2
Florin Kaja

500 m2
Dyzena Kaja

3800 m2
Durim Kaja
Shaban Ibrahim Ndrilli
Lule Isat Ndrilli

2400 m2
Xhemal Kasem Hoxha
Shpetim Ferhat Kaja
Shqipe Ymer Kaja
Servete Ferhat Rroshi
Mustafa Selman Rroshi

1150 m2
Nevruz Kaja
Shkelqim Liman Gjoni
Subjekti : “Ë…G…”

1000 m2
Vlash Dhori Prnci
Marjus Nazmi Kaja
Çelik Behxhet Pjeci

3040 m2
Nazmi Kadri Kaja
Arkida Besnik Gjihani
Dritan Nazmi Kaja
Freskida Fatmir Hysaj

2080 m2
Fatos Nazmi Kaja
Armand Ymer Xhafa

3050 m2
Marius Nazmi Kaja
Dyzene Hamdi Kaja
Nazmi Kadri Kaja
Aqif Ramazan Lusha
Ledio Rrolamnd Lusha
Aqif Rroland Lusha

2535 m2
Arben Nazmi Kaja
Fluriena Gjoni

2025 m2
Lorenc Nazmi Kaja
Qemal Latif Çelislami
Zeliha Ramazan Çelislami
Luan Qemal Haka
Hasan Haxhi Mazari

2000 m2
Semiha Remzi Kaja
Kleanthi Sokrat Manastirliu

2500 m2
Hekuran Abdyl Kaja
Muharrem Ramazan Kollcaku
Vesel Beu
Mynyr Rrapush Beu
Agim Rrapush Beu
Manushae Zyber Gjoci
Luan Ramzan Lushka

500 m2
Mario Arben Kaja
Agron Shyqyri Xhelezi
Armando Osman Haka
Valbona Petrit Haka

2500 m2
Hekuran Kaja

300 m2
Hekuran Kaja
Adrian Tahir Kadiu
Bledar Azem Habili
Zenel Fadil Dulla
Neriman Fatbardh Dulla

1000 m2
Hekuran Kaja
Isuf Bajram Bulku

1200 m2
Hekuran Kaja
Zamir Skender Rosa
SHOQERIA ‘sh…” SHPK

1000 m2
Astrit Nazmi Kaja
Haziz Fezi Buci
Vjollca Daut Buci

2400 m2
Arben Nazmi Kaja
Manushaqe Hatem Roci
Shaziman Zyhdi Hoxha
Fluriena Halil Gjoni
Elsa Shefqet Spahiu
Subjekt UA…. shpk

2400 m2
Pranvera Kaja

2400 m2
Reshit Nezir Kaja

PJECI 16720 m2

4900 m2
Mereme Mustafa Pjeci

3260 m2
Makbule Bisha Pjeci
Elton Viktor Rrapi
Romina Mexhit Rrapi
Gezim Jonuz Çeka
Sajmir Nezir Leçini

1000 m2
Vlash Dhori Prnci
Marjus Nazmi Kaja
Çelik Behxhet Pjeci

2000 m2
Behxhet Pjeci

1000 m2
Lindita Pjeci

2560 m2
Behxhet Kasem Pjeci
Artur Athanas Ziu
Freskida Fatmir Hysaj

4000 m2
Kasem Sulejman Pjeci
Shkelqim Xhavit Bernaca
Durim Xhavit Bernaca
Julian Medi Dyrmishi
Bledi Xhavit Hoxha

LECINI 5001 m2

500 m2
Jolanda Tafa
Defrim Lecini
Admirim Sulejman Ferra

800 m2
Reshat Elmadhi
Fatbardha Qerim Lecini
Elisabeta Rexhep Dyrmishi
Mexhit Çanaku
Bakushe Çanaku

3800 m2
Myslim Ramiz Elmadhi
Nezir Isat Lecini
Fatbardha Qerim Lecini
Blerim Skender Rosa