Nga vlerësimi për opozitën te reflektimi: Ruçi zbulon objektivat e Kuvendit për sesionin e ri

schedule17:28 - 20 Janar, 2020

schedule 17:28 - 20 Janar, 2020

Kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi e ka nisur me tërmetin tragjik fjalën e tij në  seancën e sotme plenare, që hap punën për sesionin e ri parlamentar.

Ruçi shprehur falenderimet e tij për deputetët, qeverinë, duke vlerësuar po ashtu edhe rolin e opozitës në ato ditë të vështira për vendin.

Unë gjej rastin të falenderoj të gjithë deputetët që në këto ditë të vështirë ju gjendën pranë qytetarëve si motra dhe vëllezër. Do falenderoj qeverinë për mobilizimin në përballimin e pasojave. Do të vlerësojë qendrimin e opozitës që mbi interesat politike vuri solidaritetin dhe humanizmin për të dëmtuarit. Sic edhe  e kam përmendur nga kjo ngjarje ne duhet të reflektojmë për përmirësimin nga despozitat e reja ligjore. Sesioni i kaluar ka qenë produktiv”, u shpreh Ruçi.

Më tej kryeparlamentari tregoi edhe objektivat për sesion  e ri parlamentar që nis punën nga sot.

“Ky sesion duhet dhe do të jetë i punëve të mbaruara, kantierin e së cilit e kemi hapur në atë të kaluarin. Gjatë këtij sesioni duhet të përqëdrohemi:  Ojektivi ynë do të jetë çelja e negociatave në maj të këtij viti. Do punojmë për zbatimin e raportit të KE për 2019. Do të rishikojmë ligjin për rolin e Kuvendit në procesin e integrimit. Do të rrisim transparencën dhe bashkëpunimin me shoqërinë civile. Përfundimi i Reformës Zgjedhore pas konsensusit të arritur. Gjatë sesionit të ri do të përfundojë ngritja e të gjitha organeve të reja të drejtësisë. Do të rishikojmë plotësimin dhe do të miratojmë ligje të reja në fushën e marrëdhënies me natyrën. Legjislacioni i ri duhet të parashikojë rregulla të rrepta për ndërtimet, edukimin me kulturën ati sizmike të shoqërisë. Nuk mund të hartojmë një legjislacion që parandalojë dukuritë natyrore, por që minimizon dëmet prej tyre”, deklaroi Ruçi./abcnews.al