Në Turkeminstan s’do të ketë më automjete me ngjyrë të zezë

schedule14:50 - 13 Janar, 2018

schedule 14:50 - 13 Janar, 2018

Presidenti i Turkeminstanit urdhëroi ndalimin e qarkullimit të automjeteve me ngjyrë të zezë në kryqytetin e vendit Aşgabat. Që në vitin 2015 ishte ndaluar importi i aujtomjeteve me ngjyrë të zezë dhe këtë vit, ai që do të kapet duke drejtuar një automjet me këtë ngjyrë do të gjobitet dhe do të detyrohet ta lyejë atë me një mgjyrë tjetër brenda javës. Sipas kreut të shtetit e zeza është një ngjyrë që sjell ters, ndërsa e preferuara e tij është ngjyra e bardhë.

Agjenci të ndryshme lajmesh online ndërkombtare raportojnë se aktualisht janë sekuestruar shumë automjete private me ngjyrë të zezënë bend. Pronarët e tyre janë detyruar të firmosin një marrëveshje ku premtojnë se do ti lyejnë brenda javës. Duke përfituar nga ky urdhër cmimi për rilyrejen e automjetit ka shkuar deri në një mijë dollarë./abcnews.al