Ndërhyrjet në aksin Vorë-Fushë Krujë, Gjiknuri: Investimi 4.3 milionë euro

schedule15:54 - 23 Tetor, 2018

schedule 15:54 - 23 Tetor, 2018

Punimet për rehabilitimin e aksit rrugor Vorë-Fushë-Krujë u inspektuan nga ministri Damian Gjiknuri dhe kreu i ARRSH-së Afrim Qendro të cilët theksuan se punimet po ecin me ritme të shpejta dhe brenda standardeve të duhura.

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri dhe drejtori i ARRSH Afrim Qendro inspektuan sot punimet që po kryhen për rehabilitimin e aksit rrugor Vorë-Kthesa e Rinasit-Fushë-Krujë. Ndërhyrja në këtë aks kryhet në kuadër të programit të qeverisë shqiptare për mirëmbajtjen e akseve rrugore dhe parashikon rehabilitimin e plotë të nënshtresave asfaltike. Investimi i parashikuar shkon në 4.3 milion euro dhe prek gjithashtu edhe gjithë sinjalistikën vertikale e horizontale.

Drejtori i Autoritetit Rrugor Shqiptar Afrim Qendro theksoi se punimet në segmentin Vorë-Fushë Krujë po ecin me ritme të shpejta dhe ku deri më tani është përfunduar gjysma e segmentit

Ministri Gjiknuri vuri në dukje se ky është një tjetër kantier i rëndësishëm i mirëmbajtjes dhe rehabilitimit të akseve kombëtare

Ministri Gjiknuri vuri theksin tek nevoja për të mirëmbajtur rrugët edhe në aspektin e disiplinës së lëvizjes së mjeteve të tonazhit të rëndë, në mënyrë që ndërhyrja të garantojë që këto investime të rëndësishme që paguhen nga taksapaguesit shqiptarë të kenë mundësi të jetojnë sa më gjatë. /abcnews.al