Mimoza Hafizi prezantoi romanin shkencor

schedule19:05 - 2 Nëntor, 2018

schedule 19:05 - 2 Nëntor, 2018

Astrofizikantja Mimoza Hafizi ka prezantuar romanin “Pika trëndafil për ne dhe Alienët”. Përmes tij, në një formë krejt të thjeshtë, Hafizi pasqyron të rejat në shkencë.

Dëshira për të komunikuar përtej njerëzve që merren me shkencë e ka nxitur astrofizikanten Mimoza Hafizi për të krijuar romanin shkencor “Pika trëndafil për ne dhe alienët” që e prezantoi në Akademinë e Shkencave.

“Shtysa ime është dëshira për të komunikuar me njerëz që nuk janë profesionistë. Arritja e njërzimit në njohjen e universit dhe planeteve jashtë sistemit diellor, aty ku mund të ketë jetë. Këtë emocion e komunikoj me studentët, por këtë herë desha të gjej një mënyrë të thjeshtë që çdokudsh me formim minimal ta kuptojë se ç’po ndodh, sesi njerëzimi ka arritur të depërtojë në miliarda dritë vite larg dhe të kërkojë jëtën edhe në galaktika të tjera”.

Romani shkencor është shkruar me një gjuhë të thjeshtë dhe në formë të prekshme për çdokënd që do lexojë këtë libër. /abcnews.al