Mbani shënime! 5 këshilla për karrierën nga Elon Musk

schedule20:46 - 14 Shtator, 2022

schedule 20:46 - 14 Shtator, 2022

Ai është njeriu i së ardhmes. I lindur në Afrikën e Jugut, gjeni, sipërmarrës dhe investitor i suksesshëm, një nga vizionarët më të mëdhenj të brezit të tij, Elon Musk është autoriteti për këshillat e karrierës.

Ai ka mbi 12.5 miliardë dollarë pasuri dhe drejton kompani si Space X, Tesla Motors dhe Solar City. 5 këshillat e tij janë më të thjeshta nga sa mund të prisni dhe nuk keni nevojë të jeni një gjeni matematikor për t’i zbatuar ato.

Keni një qëllim

Qëllimi nuk është “Unë dua të fitoj shumë para” ose “dua të marr X promovim”. Mendoni për diçka specifike. Vizualizoni qëllimin tuaj dhe hapat për ta arritur atë. Mësoni t’i bëni gjërat më mirë, ose di si të lini diçka të rëndësishme! Nëse diçka që mendoni se nuk ekziston, mbani mend se mund ta realizoni.

Mos i mbyllni veshët ndaj kritikave

Mos u bëni deluzion dhe mendoni se ju dhe idetë tuaja janë të pagabueshme. Merrni sa më shumë komente nga njerëzit që ju besoni. Sigurohuni që jeni duke ekzaminuar vazhdimisht veten dhe idealet tuaja dhe se nuk po ndiqni ndonjë normë ose një ëndërr joreale. Jini të hapur ndaj kritikave dhe kjo mund t’ju bëjë të ndryshoni disa aspekte të qëllimeve tuaja.

Mos u hallakatni

Ju nuk keni nevojë të drejtoni tre kompani njëherësh për të qenë të suksesshëm. Përqendrohuni në krijimin e një gjëje në një kohë. Por ju duhet t’i jepni çdo projekti gjithçka! Ju duhet të punoni më shumë dhe më intensivisht se të gjithë të tjerët. Në këtë mënyrë do të bëni më shumë në më pak kohë dhe do të jeni gjithmonë përpara.

Mos kini frikë nga dështimi

Dështimi është pjesë e inovacionit. Provoni pavarësisht nëse keni sukses apo jo. Është përpjekja që përfundimisht do të sjellë rezultate. Dështimi ndihmon për të krijuar diçka vërtet inovative!

Zgjidhni të bini në sy!

Shumica e njerëzve duan të jenë “normalë” dhe të përshtaten me mjedisin e tyre. Zgjidhni të kundërtën! Ai sfidoi dhe sfidoi normat. Përpiquni për qëllime më të larta dhe vepra më të mëdha!/abcnews.al