Libri i gjetur në Kroaci u kthye në bibliotekën britanike pas 60 vitesh

schedule18:22 - 23 Maj, 2022

schedule 18:22 - 23 Maj, 2022

Një bibliotekë britanike tha se një libër i humbur më shumë se 60 vjet më parë u kthye më në fund pasi u gjet në një bibliotekë tjetër në Kroaci.

Vedran Levi, një punonjës i Bibliotekave të Dubrovnikut, gjeti një kopje të ‘Çiftit të Dashur’ nga Virginia Rowans në një thes me donacione të dukshme të mbetura në bibliotekën kroate.

Ai zbuloi se libri ishte kontrolluar nga Biblioteka e Komunitetit Gainsborough në Ipsëich, Angli, në vitin 1952. Levi e dërgoi librin përsëri në shtëpinë e tij origjinale me një shënim që shpjegonte zbulimin.

“Ishte një surprizë e tillë marrja e një libri pas gjithë kësaj kohe dhe nga kaq larg, një gjest vërtet i këndshëm nga kolegët tanë në Kroaci”, tha Kim Risby, këshilltare për bibliotekën dhe informacionin në Bibliotekën Komunitare të Gainsborough . “Unë isha duke u larguar në Google për t’u siguruar që nuk kishte askund një degë tjetër të Gainsborough në një bashki të ndryshme”!

Risby tha se kthimi i librit nxjerr në pah mënyrën se si bibliotekat bashkojnë njerëzit në mbarë botën.

“Ne gjithashtu do të dëshironim t’u kërkonim klientëve tanë që t’i kthejnë librat e tyre pak para se të kenë kaluar 60 vjet.”/abcnews.al