Ky vend kërkon të “izolojë” macet

schedule18:31 - 2 Dhjetor, 2021

schedule 18:31 - 2 Dhjetor, 2021

Australia duket se do t’i ndalojë macet që të lëvizin jashtë lirisht.

Ndryshimet e planifikuara do t’i macet të dilnin në rrugë të pashoqëruara, në tokat me shkurre etj.

Anëtarët e këshillit votuan për të miratuar propozimet e paraqitura nga këshilltari Adin Lang, mbi bazën se ai do të mbronte jetën e egër dhe do të largonte rrezikun e aksidentimit së maceve nga makinat.

Duke folur për Western Australia Today, ai shtoi: “Kjo ka të bëjë me mbrojtjen e jetës sonë të egër dhe gjithashtu ka të bëjë me ndihmën për të mbajtur macet të sigurt nga zënkat mes maceve ose goditjet nga makinat.”