Komisioni i Ekonomisë miratoi paketën fiskale,opozita kundër

schedule13:49 - 27 Nëntor, 2017

schedule 13:49 - 27 Nëntor, 2017

Komisioni i Ekonomisë i kaloi për miratim Kuvendit paketën fiskale. Pavarësisht kundërshtive të opozitës, anëtarët e mazhorancës në komision miratuan ndryshimet përfundimtare të kësaj pakete.

Paketa fiskale e vitit të ardhshem është gati për votën përfundimtare në séance e Kuvendit, pas miratimit të ndryshimeve të fundit në Komisionin e Ekonomisë.

Heqja e disa taksave në sektorin e turizmit u miratua pavarësisht kundërshtive të opozitës për shtrembërim të tregut, e manovrës për pastrim parash.

 Mes disktuimesh, u hoq edhe akciza tek pijet energjike vendosur tre vite më parë

 Nga taksa e pronës, është vendosur të përjashtohen pensionistët kur jetojnë vetëm dhe disa familje në nevojë përfshirë edhe shtëpitë e njohura nga shteti si monument culture.

Një propozim që nuk kaloi në komision ishte ai i unifikimit të akcizës së gazit në 3 lekë për litër.

Manzhoranca pranoi se vendosja e akcizës, ndryshe nga ç’pritej është aplikuar edhe për konsumatorët familjarë dhe jo vetëm për automjetet me impiant gazi./abcnews.al

https://youtu.be/U7Va-GfdkPE