Komisioneri Publik ankim në KPA: Shkarkoni kryetarin e Gjykatës së Lartë

schedule15:40 - 12 Tetor, 2018

schedule 15:40 - 12 Tetor, 2018

Komisioneri Publik ka ankimuar vendimin e Kolegjit të Posaçëm të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të kreut të Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori. Kundërshtimi i vendimit që la në detyrë Zaganjorin u rekomanduar më herët edhe nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit. Sipas Komisionerit Publik, bazuar në provat dhe faktet e administriuara nga KPK, Xhezair Zaganjori nuk arrin një nivel të besueshëm në vlerësimin e pasurisë. Për këtë shkak, Komisioneri Publik, institucionit që përfaqëson publikun në procesin e vettingut, i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të shkarkojë nga detyrë kryegjyqtarin e lartë. /abcnews.al