Kërkesat nga tifozët e Man United për pronarët e rinj: Shlyerja e borxheve, ndryshimi i stemës, bashkëpronësia e klubit me tifozët

schedule09:11 - 4 Dhjetor, 2022

schedule 09:11 - 4 Dhjetor, 2022

Tifozët e “Manchester United” zbuluan kërkesat për pronarët e rinj të klubit.

Më shumë se 50 grupe tifozësh kanë shkruar një letër të hapur duke shprehur shpresën se çdo pronar i ri do të “ushqejë dhe investojë” në klub dhe do ta njohë atë si “më shumë se thjesht një aset”.

Tifozët bënë kërkesat e mëposhtme për blerësit e mundshëm:

– Një angazhim për të shlyer borxhin ekzistues të klubit dhe për të financuar kostot e ardhshme.

– Investime në ekipet e meshkujve, femrave dhe të rinjve, si dhe investime në infrastrukturën e klubeve për modernizimin e Old Trafford dhe ambienteve stërvitore;

– Bashkëpronësia e klubit me tifozët si partnerë, si dhe përfaqësimi i tifozëve në këshill;

– Fjalët “klubi i futbollit” duhet të kthehen në stemën e Manchester United;

– Pronësia e përbashkët me fansat si partnerë, si dhe përfaqësimi i fansave në bordin kryesor të kompanisë;

– Një angazhim për të mos u përpjekur më kurrë për të konkurruar në gara të tilla si Europa Super League pa pëlqimin përfundimtar të tifozëve;

– Ruajtja e nivelit të çmimeve të biletave në një nivel të përballueshëm.

Familja Glazer, e cila më parë zotëronte Manchester United, ka njoftuar se është gati të shesë klubin. /G.D abcnews.al/