Itali, një shqiptar dhe një maqedonas dëbohen për terrorizëm

schedule18:52 - 25 Tetor, 2017

schedule 18:52 - 25 Tetor, 2017

Një shqiptar 27 vjeç dhe një shtetas maqedonas i moshës 36 vjeç, të cilët banonin në Bari janë dëbuar nga Italia për shkak të lidhjeve me terrorizmin. Lajmi është bërë I ditur nga Ministria e brendshme e shtetit fqinj. Pas një hetimi të agjentëve italianë është verifikuar se dy personat kishin kontakte të ngushta me një maroken të arrestuar për mbështetje ndaj ISIS. Gjithashtu zgjerimi i hetimeve zbuloi se dy të dëbuarit kishin kontakte edhe me ekstremistë të tjerë predikues radikalë të arrestuar në Kosovë. Shtetasi nga Maqedonia dhe shqiptari, sipas autoriteteve italiane, posedonin materiale kundër Perëndimit.