Ish të përndjekurit e Shkodrës: Nisma e Alibeajt ka mangësi

schedule16:22 - 3 Gusht, 2022

schedule 16:22 - 3 Gusht, 2022

Shoqata e ish të përndjekurve politikë në Shkodrës, e ka cilësuar të mangët nismën e deputetit Enkelejd Alibeaj, për ndryshimin e ligjit 8547 datë 11.02.199 “Për Informacionin e Klasifikuar Sekret Shtetëror”.

Sipas shoqatës së ish të përndjekurve politikë kjo nismën e Alibeajt vërehen disa mangësi.

Ndërkohë shoqata propozon që krahas saj të nisma e propozuar në vitin 2008-të e cila u rrëzua nga Gjykata Kushtetuese pas ankimimit të PS dhe PSD.

Në këtë nismë kërkohej që nëpërmjet kontrollit ligjor të bëhej pastrimi i figurave të zyrtarëve të lartë shtetërorë, në mënyrë që asnjë nga bashkëpunëtorët e ish-Sigurimit të Shtetit të mos kishte mundësi të mbante poste të larta publike.

Letra e plotë e ish-të përndjekurve politikë: