Interesi për librin, të rinjtë pranojnë pa drojë se nuk lexojnë

schedule16:09 - 22 Gusht, 2018

schedule 16:09 - 22 Gusht, 2018

Interesi për librin kryesisht tek të rinjtë ka rënë ndjeshëm vitet e fundit, kjo dëshmohet edhe në statistika të ndryshme. ABC News pyeti qytetarë të ndryshëm, te rinjtë pa drojë deklarojne se nuk lexojnë, ndërsa shtresa e mesme vazhdon të mbetet besnik i librit. Ndërkohë qe, studiuesi Behar Gjoka rënien e leximit e lidh me faktorë socialë dhe ekonomikë./abcnews.al