INSTAT: Në 9 muajt e fundit, 31.6 % më shumë vdekje, shkak Covid-19

schedule17:17 - 12 Nëntor, 2021

schedule 17:17 - 12 Nëntor, 2021

Numri i vdekjeve në vend përgjatë 9 muajve të këtij viti vijon të jetë 31.6 %  më i lartë nëse e krahasojmë me mesataren e periudhës para pandemisë. Po ashtu fatalitet rezultojnë më të larta edhe nëse e krahasojmë me 9 mujorin e vitit 2020 ku në bazë të dhënave konstatohet se kanë humbur jetën 18,208 persona  nga 21 mijë e 471 persona gjatë këtij viti.

Këto të dhëna janë shënuar  si pasojë e numrit të lartë të vdekjeve të shënuara nga Covid në fillim të këtij viti Megjithatë më e përmirësuar duket situata nëse bëjmë krahasim si tremujor. Gjatë verës numri i infektimeve në vend por edhe i humbjes së jetëve  ka qenë ndjeshëm më i ulët.

Në periudhën korrik-shtator 2021 janë regjistruar 6.037 humbje jetë nga 6624 të së njëjtës periudhë të një viti më parë. Nga të dhënat e INSTAT në tremujorin e tretë kryeqyteti vijon të mbajë peshën kryesore të numrit të viktimave me 1436 persona e ndjekur nga Fieri me 706 dhe më pas Shkodra me 614 vdekje. /abcnews.al/