Inovacioni teknologjik, Banka e Zhvillimit në Kinë jep 35.6 miliardë euro hua për vitin 2022

schedule15:19 - 23 Janar, 2023

schedule 15:19 - 23 Janar, 2023

Banka e Zhvillimit të Kinës ( CDB), një nga bankat që zbaton politikat e Pekinit, ka akorduar kredi me vlerë rreth 38.68 miliardë dollarë (35.60 miliardë euro) për të mbështetur zhvillimin e shkencës dhe inovacionit teknologjik në 2022.

Më shumë se 90% e kredive të dhëna ishin të mesme dhe kreditë afatgjata, sipas të njëjtës bankë.

Kreditë u dhanë në fushën e qarqeve të integruara, shkencës së jetës, hapësirës ajrore, teknologjisë, si dhe robotëve inteligjentë./abcnews.al/