Gjirokastër, nxënësit largojnë qeset plastike nga ambjenti

schedule14:50 - 13 Prill, 2018

schedule 14:50 - 13 Prill, 2018

Reduktimi i ndotjes së ambjentit dhe shmangjes së qeseve plastike ka çuar në një projekt rreth 200 nxënës të shkollave 9 vjeçare në Gjirokastër.

Ata kanë prodhurar rreth një mijë çanta eko miqësore dhe u kanë kërkuar banorëve të qytetit të mos përdorin qeset plastike.

Për një Gjirokastër të pastër ka tërhequr edhe vëmendjen e të huajve të cilet iu bashkuan nxënësëve.

Rreth 500 miliardë qese plastike janë përdorur në mbarë botën çdo vit. Më shumë se një milion qese plastike përdoren çdo minutë. /abcnews.al