Evis Kushi: Disa kategori deri në fakultete me tekste falas, Rama: Libra të përdorur ka dhe në Francë e Suedi

schedule11:35 - 25 Gusht, 2021

schedule 11:35 - 25 Gusht, 2021

Përveç ciklit 9-vjeçar, këtë vit tekste falas do të përfitojnë edhe 16 kategori në arsimin e mesëm dhe të lartë.

Ministrja e Arsimit Evis Kushi, gjatë një inspektimi që kreu bashkë me kryeministrin Edi Rama në një shkollë të re në Luz të Fushë Krujës, tha se që nga viti i ardhshëm nga klasa e parë deri në të tretën do të ketë vetëm libra një përdorimsh.

Ndërkohë kreu i qeverisë, shtoi se praktika e librave të përdorur është edhe në Francë edhe në Suedi.

Pjesë nga biseda

Evis Kushi: Këtë vit tekste falas do plotësojmë edhe klasat e teta dhe të nënta. Për të plotësuar kështu ciklin bazë.

Tekste falas do përfitojnë edhe 16 kategori në arsimin e mesëm dhe të lartë. Për vitin e ardhshëm kemi parashikuar që nga klasa e parë deri në të tretë, të jenë një përdorimsh.

Edi Rama: Librat që kalojnë nga një dorë në tjetrën janë dhe në Francë dhe në Suedi

Evis Kushi: Ndërkohë nga viti tjetër deri në klasën e tretë duke qenë se ka shënime në libra ne do ta bëjmë që të jenë një përdorimsh

m.v/abcnews.al