Eurostat: 1 person në 5 është në rrezik varfërie në Europë

schedule13:59 - 17 Tetor, 2019

schedule 13:59 - 17 Tetor, 2019

Sipas të dhënave të fundit të publikuara nga Eurostat, një person në pesë në Europë është në rrezik varfërie. Në vend të parë nga vendet e Bashkimit Europian renditet Bullgaria, ku 32.8 për qind e popullsisë rezulton të jetojë në varfëri.

Një person në pesë në Bashkimin Europian është në rrezik varfërie ose të jetë I përjashtuar nga shoqëria. Në vend të parë është Bullgaria ku më shumë se 32 për qind e popullsisë është në rrezik varfërie.

Eurostati europian thekson se pavarësisht regjistrimeve të numrit në rënie në 10 vitet e fundit, për sa i përket nivelit të varfërisë, objektivi i vitit 2020 mbetet heqja nga fasha e varfërisë e 20 milion personave në të gjithë botën. Një objektiv që duket shumë larg.

Të dhënat janë të rëndësishme dhe domethënëse, dhe publikohen pak ditë pas dhënies së çmimit Nobel për ekonomi një tresheje ekonomistësh të cilët prej vitesh studiojnë mënyrën për të lehtësuar varfërinë globale.

Sipas kërkimeve të tyre, për shembull, më shumë se pesë milionë fëmijë kanë përfituar nga tutorët korrektues në shkolla në Indi, vendin që regjistron një të katërtën e të varfërve në botë.

Sipas ekspertëve çdo gjë ndodh si pasojë e tensioneve tregtare të cilat përkeqësojnë më shumë situatën, dhe kjo nënkupton dobësimin e rritjes ekonomike globale./abcnews.al