Ekziston një hile për të larguar kaloritë nga pica

schedule21:05 - 20 Janar, 2021

schedule 21:05 - 20 Janar, 2021

Pica është padyshim një nga shijet më të njohura të këndshme, veçanërisht në mbrëmjet e verës. Sigurisht, kaloritë e saj shpesh na shqetësojnë.

Sidoqoftë, ekziston një mënyrë për ta bërë picën tuaj më pak të majme duke përdorur vetëm një mashtrim të thjeshtë. Në këtë mënyrë, në fakt, do të kurseni rreth 40 kalori dhe 4.5 gram yndyrë për copë. Kjo nuk është keq, apo jo? Dhe vetë studiuesit thonë kështu!

Eksperimenti që ata bënë u kap! Ata morën një copë pica pikante dhe e fshinë atë me një peshqir letre. Pastaj, ata zbuluan se peceta thithë yndyrën nga sipërfaqja e picës, duke ulur kështu kaloritë e saj. Kaloritë nga dhjami në këtë pjesë fillimisht ishin 117 dhe pas pastrimit u llogaritën në 76.5! Në këtë mënyrë nga njëra anë shijoni picën tuaj, nga ana tjetër merrni më pak kalori.

Studiuesi vazhdoi: “Unë i drejtoj ata në dhomë shumë ngadalë, duke u dhënë mundësinë të hedhin një vështrim në dhomë, për të parë pak nga ato që kemi në dhomë. Sjellja e tyre, ndoshta ndonjëherë duke theksuar se ne kemi një eksperiencë të bukur. Në këtë pikë unë jam duke pritur që ata të shohin të vdekurit duke fluturuar dhe shpresoj se ata do ta marrin atë “.

“Është një provë e mrekullueshme, mbase në 10 persona gjysma e kandidatëve do ta vërejnë mizën. Një në dhjetë do të përkulet dhe do ta marrë. Ky do të jetë shtëpiaku special që po kërkojmë,” theksoi ai. l.k/abcnews.al