Eksperimenti i NASA-s, josh alienët me imazhe të njerëzve lakuriqë

schedule17:55 - 4 Maj, 2022

schedule 17:55 - 4 Maj, 2022

Agjencia amerikane e hapësirës NASA po planifikon të lëshojë imazhe të njerëzve të zhveshur në hapësirë me shpresën për të joshur alienët që të na kontaktojnë.

Fotografitë nuk janë fotografi grafike të njerëzve të zhveshur, por një ilustrim i një burri dhe një gruaje të zhveshur pranë një përshkrimi të ADN-së, për t’u dukur më tërheqëse.

Shkencëtarët e NASA-s publikuan imazhin në një studim që është pjesë e një projekti të quajtur “Far në Galaxy” (BITG), qëllimi kryesor i të cilit është t’i dërgojë një mesazh çdo race aliene inteligjente që mund të jetë atje. “Ftesa” do të ketë edhe një vizatim të sistemit diellor, duke nxjerrë në pah planetin prej nga është dërguar mesazhi së bashku me një hartë botërore dhe një listë të përbërjes dhe karakteristikave të Tokës.

Ai kishte gjithashtu detaje të një frekuence specifike nëse ndonjë alien dëshiron t’i përgjigjet mesazhit.

“Mesazhi i përditësuar BITG është një grup sinjalesh radio që mbartin informacion bazë për njerëzimin dhe vendin dhe kohën tonë në galaktikën e Rrugës së Qumështit”, thuhet në studim.

Sipas shkencëtarëve, “përshkrimet e anatomisë njerëzore mashkullore dhe femërore” së bashku me ADN-në si “përshkrim fizik i dërguesve të një mesazhi kozmik do të ishin sigurisht me interes bindës” për çdo racë aliene.

Duke shpjeguar nevojën e hartës, studimi deklaroi: “Ky informacion ndihmon për ta bërë Tokën më të dallueshme dhe për t’i dhënë çdo marrësi mundësinë për të kuptuar sipërfaqen e Tokës siç shihet nga hapësira e afërt”.

Studiuesit e NASA-s gjithashtu menduan se pasi të dinin se si duket Toka, marrësit e mundshëm të mesazhit do të ishin kureshtarë për përbërjen e përgjithshme të Tokës – d.m.th., çfarë e përbën atmosferën dhe koren e saj.

Shkencëtarët, megjithatë, vunë në dukje se “spekulime të tilla janë domosdoshmërisht nga një perspektivë njerëzore dhe mund të mos zbatohen për inteligjencën që u ngrit nën diej të tjerë”.