Dosja “Frroku”, shtyhet seanca në Apel

schedule16:29 - 1 Nëntor, 2017

schedule 16:29 - 1 Nëntor, 2017

Një kërkesë e avokatit të ish-deputetit Mark Frroku u bë shkak për shtyrjen e seancës gjyqësore ndaj tij në Apelin e Tiranës. Në këtë gjykatë pritej të niste sot shqyrtimi i ankimit të Frrokut kundër dënimit të tij me 7 vjet burg për tre vepra penale. Avokati i Frrokut kërkoi kohë për t’u njohur me ankimin e Prokurorisë. Kërkesa u konsiderua e drejtë nga gjykata, e cila vendosi shtyrjen e seancës për në 15 nëntor. Ish-deputeti Frroku po vuan një dënim me 7 vjet e 6 muaj burg për akuzën “fshehje e pasurisë”, “pastrim parash” dhe “ndërtim i paligjshëm”. Ai fitoi pafajësi vetëm për akuzën e “vrasjes”. Vendimi i Gjykatës së Shkallës së Parë për Mark Frrokun u shpall më 21 prill 2017.