Makina që shpërndajmë ujë e klor dhe specialistë në terren, dezinfektohet çdo hapësirë publike në Lezhë

schedule14:50 - 7 Prill, 2020

schedule 14:50 - 7 Prill, 2020

Lezha nis një fazë tjetër të dezinfektimit duke përshkruar çdo hapësire publike.

Kjo procedure i është ngarkuar një firme për të realizuar të gjithë dezinfektimin, duke përfshirë edhe trotuare, sheshe dhe institucione të ndryshme.

Ndryshe nga herët e tjera në terren nuk janë vetëm makina që shpërndajnë ujë me klor në rrugë, por disa punonjës të specializuar që po hedhin lëndë dezinfektuese e përzier klor së bashku me etanol dhe izoprepanol duke rritur ndjeshëm eficencën. Ky proces do të vijojë për të paktën 1 javë./abcnews.al