Çfarë do të ndodhë me trupin tuaj nëse flini shumë orë në fundjavë

schedule16:18 - 24 Tetor, 2021

schedule 16:18 - 24 Tetor, 2021

Gjumi është një pjesë shumë e rëndësishme e jetës së njeriut dhe nuk ka dyshim se gjumi i duhur është një parakusht për një shëndet të mirë.

Mirëqenia fizike dhe mendore si dhe mbrojtja nga një sëmundje varen nga cilësia dhe sasia e gjumit.

Në fundjavë, në fakt, njerëzit priren të flenë më shumë orë në mëngjes ose në mesditë. Si ndikon kjo në trupin tonë?

Studiuesit nga Universiteti i Koresë kanë zbuluar se orët që flemë në fundjavë lidhen me peshën trupore. Konkretisht, ata studiuan më shumë se 2000 njerëz të moshës 19 deri në 82 vjeç. Studiuesit kryen matjet e duhura të trupit tek pjesëmarrësit dhe mblodhën informacione në lidhje me orët që ata flinin gjatë javës dhe veçmas gjatë fundjavës.

Shkencëtarët kanë zbuluar se ata që flinin më shumë në fundjavë sesa në ditët e javës peshonin më pak. Ata gjithashtu mund të kenë prirje të flenë më pak orë gjatë ditëve të javës, por pushuan më shumë orë në përgjithësi gjatë gjithë javës.

Ata gjithashtu mund të kenë prirje të flenë më pak orë gjatë ditëve të javës, por pushuan më shumë orë në përgjithësi gjatë gjithë javës./abcnews.al