Brigada e zjarrfikësve në Londër akuzohet për racizëm

schedule13:59 - 26 Nëntor, 2022

schedule 13:59 - 26 Nëntor, 2022

Shërbimi i Zjarrfikësve ne Londër është akuzuar për një mjedis ”toksik” që lejonte abuzimin dhe ngacmimin , me raportime për sjellje raciste dhe mizogjene, si dhe ngacmime seksuale, sipas një hetimi të pavarur.

Drejtimi i Zjarrfikësve deklaron se tani e tutje do të tregojë “ zero tolerancë ” për fenomene të tilla.

Brigada e Zjarrfikësve të Londrës (LFB) bëri thirrje për këtë hetim vitin e kaluar pas vetëvrasjes së një zjarrfikësi 21-vjeçar, i cili pretendonte se po ngacmohej nga kolegët e tij sepse ishte me origjinë nga Karaibet. Pas mbledhjes së më shumë se 2,000 dëshmive nga anëtarët e mëparshëm dhe aktualë të korpusit, hetuesit arritën në përfundimin se kishte “mizogjini institucionale dhe racizëm”, tha në Twitter Nazir Afzal, një ish-prokuror dhe kreu i hetimit, përfundimet e të cilit do të publikohen së shpejti ndaj publikut.

Mediat britanike raportuan, për shembull, rastin e një zjarrfikësi mysliman , në xhepat e të cilit disa nga kolegët e tij kishin mbushur proshutë dhe salcice. Të tjerët urinuan në helmetën e një gruaje, ndërsa zjarrfikësit meshkuj tallën një kolege femër për peshën e saj duke imituar zhurmën që bën një kamion. Një zjarrfikës i zi gjeti një lak në dollapin e tij. Ndërsa një grua kolegu e telefonoi me kamër i zhveshur.

“Diskriminimi, bullizimi dhe ngacmimi seksual nuk kanë vend këtu dhe Shërbimi Zjarrfikës, duke filluar nga sot, do t’ju bëhet e qartë se çfarë sjellje është e papranueshme dhe çfarë do të ketë pasoja ,” tha shefi Andy Rowe, i cili dëshiron “të rivendosë besimin midis zjarrfikësve dhe komuniteteve. ne shërbejmë.”

Pas rekomandimeve të komisionit hetimor, Rowe synon të zbatojë një politikë të “tolerancës zero” duke vendosur sanksione. Zjarrfikësve do t’u kërkohet gjithashtu të mbajnë kamera të trupit kur janë në kontakt me publikun dhe të marrin klasa ndërgjegjësimi.

Brigada e Zjarrfikësve të Londrës është më e madhja në Britani, me 5000 anëtarë. Ka rreth 500 gra dhe më pak se 500 zjarrfikës minoritarë./abcnews.al