Pas Rusisë edhe Bjellorusia shpall listën e vendeve “jo mike”, mes tyre Shqipëria

schedule10:26 - 8 Prill, 2022

schedule 10:26 - 8 Prill, 2022

Qeveria e Bjellorusisë ka miratuar listën e vendeve jo mike. Vendimi përkatës i Këshillit të Ministrave është publikuar në Portalin Kombëtar Ligjor të Internetit.

Përveç vendeve të BE-së, kjo listë përfshin edhe 12 shtete të tjera – SHBA, MB, Australia, Kanadaja, Norvegjia, Zelanda e Re, Shqipëria, Islanda, Maqedonia e Veriut, Lihtenshtajni, Mali i Zi dhe Zvicra.

Vendimi hyn në fuqi nga dita e publikimit zyrtar.

Më 7 prill, presidenti i Bjellorusisë nënshkroi një dekret që synon “mbrojtjen e subjekteve ekonomike kombëtare nga debitimi i fondeve nga llogaritë e tyre me kërkesë të banorëve të shteteve të huaja që kryejnë veprime armiqësore kundër subjekteve juridike ose individëve bjellorusë”. /Abcnews.al/