Besimtarët myslimanë në të gjithë vendin festojnë Kurban Bajramin

schedule09:00 - 11 Gusht, 2019

schedule 09:00 - 11 Gusht, 2019

Në të gjithë vendin besimtarët myslimanë festojnë sot Kurban Bajramin.  Në mëngjes herët në qytetet kryesore besimtarët u falen duke iu drejtuar Zotit me  lutje për më shumë paqe dhe harmoni. Pas përfundimit të ritit të faljes besimtarët u përqafuan duke i uruar njëri-tjetrit një vit të mbarë dhe të begatë. Me rastin e Kurban Bajramit Myftinjtë organizuan në ambientet e tyre pritje për përfaqësuesit e feve të tjera dhe të autoriteteve lokale. Pjesa më e madhe e popullsisë në vend i përket besimit islam./ABC News Albania 24/7