BDI: Zgjedhjet sipas standardeve europiane

schedule21:35 - 21 Prill, 2019

schedule 21:35 - 21 Prill, 2019

Bashkimi Demokratik për Integrim ka përshëndetur mbarëvajtjen e zgjedhjeve presidenciale në Maqedoninë e Veriut. Për BDI, procesi u zhvillua në përputhje me standardet europiane, duke treguar se vendi është në rrugën e duhur për hapjen e negociatave të anëtarësimit me BE-në.

Arbër Ademi: BDI përshëndet mbarëvajtjen e procesit zgjedhor për zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet  lokale në 3 komuna . Procesi i qetë, korrekt dhe demokratik në përputhje me standardet evropiane. Institucionet e Shtetit dëshmuan pjekuri të lartë në përputhje me pritshëmritë e pjesëmarrësve në proces. Kjo mbarëvajtje paraqet plotësimin e një kushti pë marrjen e një date për në BE. Falenderojmë gjithë qytetarët e votuesit dhe mbështetësit e BDI që mbështetën konceptin e konsensualitetit./abcnews.al