Arrestohen në Spanjë dy shqiptare

schedule17:47 - 11 Korrik, 2019

schedule 17:47 - 11 Korrik, 2019

Agjentët e Policisë Kombëtare në Ibiza, Spanjë, ditën e sotme, kanë arrestuar dy gra me origjinë shqiptare dhe një burrë me origjinë iraniane për falsifikim dokumentash.

Siç raportohet nga policia spanjolle, arrestimet kanë ndodhur kur këta persona janë përpjekur të udhëtojnë me dokumenta të falsifikuara, drejt Mbretërisë së Bashkuar dhe Irlandës.

Të arrestuarit, do të kalonin pikën e kontrollit të pasaportave, në momentin kur dokumentacioni i tyre ngriti dyshimet e agjentëve kufitarë, të cilët analizuan dokumentat e dy grave shqiptare dhe konkluduan se ato ishin të falsifikuara.

Sipas policisë, një prej grave të arrestuara udhëtonte me vajzën e saj të mitur në momentin e arrestimit. Vajza e vogël është lënë nën kujdesin dhe mbrojtjen e agjentëve policor derisa nëna e saj të lirohet.

Brenda harkut kohor të dy muajve, në postën kufitare të aeroportit të Ibizës, në Spanjë, janë kryer gjithsej 20 arrestime për falsifikim dokumentash, gjë e cila që tregon se, Ibiza është një nga rrugët më të përdorura nga organizatat kriminale, për trafikimin e qenieve njerëzore nga Irani ose Shqipëria, drejt destinacioneve të ndryshme në Mbretërinë e Bashkuar ose Irlandë./abcnews.al