Aleksandër Vuçiç: Kompromisi me shqiptarët është jetik për Serbinë

schedule16:49 - 18 Shkurt, 2018

schedule 16:49 - 18 Shkurt, 2018

Presidenti Aleksandër Vuçiç ka deklaruar se duhet arritur një kompromis me shqiptarët e Kosovës. Sipas tij, një marrëveshje mes dy palëve është jetike për Beogradin.

Presidenti serb e ka quajtur kompromisin me shqiptarët si interes jetësor për Serbinë dhe popullin serb.

Aleksandër Vuçiç ka pritur studentët e Universitetit të Prishtinës që funksionon në Mitrovicën Veriore dhe ka vlerësuar se kompromisi nuk do të thotë dobësi.

Aleksandër Vuçiç, President i Serbisë: “Ne serbët duhet ta kuptojmë se çdo kompromis, jo tolerim, por kompromis me shqiptarët është interesi më i lartë i Serbisë dhe popullit serb. Duhet të kujdesemi për popullin tonë dhe ta shohim të ardhmen dhe ta dimë ç’mund të bëjmë”.

Vuçiç ka thënë se megjithatë duhet një kompromis, ku askush nuk do t’i fitojë të gjitha. Serbia është nën presion për ta njohur Kosovën.

Aleksandër Vuçiç, President i Serbisë: “Për t’u futur në OKB duhet arritur marrëveshje me Serbnë dhe për të arritur deri këtu duhet të bëjmë kompromis, e jo të thuhet Serbia duhet ta njohë pavarësinë se ne kështu na pëlqen”.

Dialogu mes Kosovës dhe Serbisë, sipas Presidentit serb do të vazhdojnë me 26 Shkurt dhe do të flitet për temën e asociacionit të komunave serbe, por një muaj më vonë dialogu pritet të jetë në nivel presidentësh./abcnews.al

Idro Seferi, gazetar i ABC News, Beograd