Aeroporti i Vlorës/Aty ku tokat me kripë do të marrin një tjetër vlerë

schedule13:23 - 19 Janar, 2018

schedule 13:23 - 19 Janar, 2018

Në Akërninë e Vlorës lajmi për ndërtimin e aeroportit i ka bërë banorët entuziastë për jetët e tyre. Tokat e kripura tashmë do të kenë një tjetër vlerë. Por cila është historia e aeroportit të Akërnisë. ABC News sjell pamje dhe historinë e tij.

 

4.5 km i gjatë dhe 1.5km i gjerë.

Janë këto permasa aktuale të aeroportit në zonën e Akërnisë.

Kjo pistë avionësh ka funksionuar prej 60 vjetësh, por aeroporti i ri cilësohet një investim strategjik që do të sjellë zhvillim.

Ai është ndërtuar filimisht në vitin 1963 dhe ishte një aeroport ushtarak.

Kjo është një zonë e kripur. Dhe Akërnia tashmë pritet të marrë një vlerë tjetër. Banorët që aktualisht jetojnë mes kripës dhe kanaleve, mendojnë të nisin investimet.

Kryesisht në fushën e turizmit. Tokat e tyre do të kenë tjetër çmim. Në garë për ndërtimin e tij janë tri kompani turke.

Gazetar i ABC News, Vlorë: Elton Nika