Abuzime ndaj fëmijëve emigrantë në SHBA

schedule12:15 - 30 Korrik, 2018

schedule 12:15 - 30 Korrik, 2018

Në qendrat e pritjes së emigrantëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë kryer abuzime mbi dhjetëra fëmijë. Denoncimi është bërë nga shoqata e gazetarisë investigative “Propublica” që flet për 125 denoncime që nga viti 2014.

Abuzime seksuale ndaj fëmijëvenë qendrat e pritjes së emigrantëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Denoncimi është bërë nga shoqata amerikane ProPulbica, e cila merret me gazetari investigative.

Duke cituar burime të policisë kjo shoqatë konfirmon se janë 125 denoncime për abuzime seksuale ndaj fëmijëve emigrantë në këto qendra duke nisur që nga viti 2014.

Lajmi është publikuar nga CNN. Shoqata e gazetarisë investigative jo fitimprurëse konfirmon se ka prova të dokumentuara për keqtrajtime, por dhe për fëmijë të zhdukur në 70 nga 100 qendrat për emigrantët që menaxhohen nga një agjenci e qeverisë amerikane./abcnews.al