A konsiderohet puthja si tradhti? Studimi: Shumë burra mendojnë që jo

schedule13:31 - 15 Gusht, 2022

schedule 13:31 - 15 Gusht, 2022

Tradhtia është një ndër arsyet kryesore që çon në ndarjen e një çifti. Por çfarë mund të konsiderohet tradhti. Një studim në Britani, tregoi se 19 përqind e meshkujve nuk e konsiderojnë puthjen si tradhti. 45 përqind e grave të moshës 16 -24 vjeç mendojnë se thjesht flirtimi është tradhti.

Sipas një studimi të ri, gjysma e të rinjve meshkuj nuk e konsiderojnë puthjen si mashtrim, krahasuar me 73% të grave që e konsiderojnë këtë. Trajneri i takimeve, James Preece, sugjeron se gjetjet mund të jenë në përputhje me mënyrat e ndryshme se si burrat dhe gratë zakonisht shprehin intimitetin.

“Megjithatë nuk ka rrugëdalje”, thotë ai për The Independent, duke shpjeguar se pavarësisht nga gjinia juaj, nëse puthni një person tjetër dhe nuk mendoni se po tradhtoni, kjo tregon një mungesë thelbësore respekti për partnerin tuaj dhe vetë marrëdhënien.

“Mediat sociale kanë shtuar një mori mënyrash të reja për të thyer besimin e personit me të cilin jeni në një lidhje. Seksting apo pornografia mund të jenë ose jo mashtrime, në varësi të kë personi pyesni,” konfirmon Barbara Bloomfield, një këshilltare. Aplikacionet e takimeve i kanë ngatërruar gjërat gjithashtu.

Nëse jeni kurioz se pse shoqëria nuk ka një kufi të qartë ku e drejta rrëshqet në të gabuarën, kjo është për shkak të edukimit. “Ne e shkruajmë standardin tonë moral si rezultat i mënyrës se si jemi rritur – ose duke përsëritur atë që na mësuan, ose duke u rebeluar kundër tij”, shton Bloomfield.

Zgjidhja? Bloomfield rekomandon që çdo çift të transmetojë dhe të negociojë listën e tyre të ndaluar. “Një pjesë e problemit është se njerëzit nuk kuptojnë se cilët janë kufijtë e tyre. Dilni me një listë të kufijve që funksionojnë për ju të dy dhe rishikojini ato rregullisht,” këshillon ajo. /abcnews.al