Një dietë e shëndetshme dhe e ekuilibruar mund të ndihmojë shumë në mbajtjen e trupit në formë. Plakja është një proces që askush nuk mund ta shmangë, por ekzistojnë mënyra për ta parandaluar që të mos jetë shumë e dukshme.
Rrudhat në fytyrë dhe lodhja fizike janë normale kur kalohet një moshë e caktuar, por për t’i ngadalësuar ato është e nevojshme të konsumoni disa ushqime që japin rezultate të mira në shëndet, shkruan abcnews.al
Mollët jeshile: Falë acidit ursolik të pranishëm në mollët jeshile, është e mundur të zvogëlohet dobësia dhe atrofia e muskujve që lidhet me plakjen.
Kivi: Dy herë më shumë vitaminë C sesa portokallet dhe një përmbajtje e lartë polifenoli, e bëjnë kivin një frut ideal për të luftuar shenjat e plakjes.
Marule: Sipas një studimi të fundit, sa më e kuqe të jetë marulja, aq më e madhe është përmbajtja e antioksidantëve që janë armiq të plakjes.
Boronicat: Ndër armiqtë e plakjes edhe boronicat, të pasura me antioksidantë.
Arrat: Karakteristikat anti-plakje të arrave dhe arrave lidhen me përmbajtjen e lartë të Omega 3 dhe Omega 6.
Domatet: Janë gjithashtu të pasura me antioksidantë, veçanërisht likopen. Kur konsumohen jeshile ato ndihmojnë në mbrojtjen e muskujve.
Argjinaret: Përveç se janë një burim i shkëlqyeshëm hekuri, angjinaret nxisin heqjen e toksinës nga mëlçia dhe veshkat.
Manat Goxhi: Efekti anti-plakje i manave Goxhi lidhet me praninë në këto fruta të vitaminave B dhe C, kripërave minerale dhe acideve yndyrore Omega 3 dhe 6.
Çaji jeshil: Përveçse është i pasur me antioksidantë, çaji jeshil ndihmon trupin duke promovuar humbjen e peshës, duke mbrojtur nga disa kancere dhe duke përmirësuar insulinën. xh.d/abcnews.al

