Kastraveci është një nga perimet tona të preferuara të verës! I freskët dhe i lehtë, shkon shumë me pothuajse të gjitha sallatat, ndërsa hahet edhe i thjeshtë në rast se nuk kemi ndonjë perime tjetër për ta kombinuar. Megjithatë, ai është mjaft i ndjeshëm. Nuk qëndron shumë në frigorifer dhe shpejt humbet ngjyrën dhe freskinë.
Këshilla për t’i ruajtur kastravecat për një periudhë më të gjatë kohore
Role kuzhine
Kastraveci nuk i reziston temperaturave të larta në frigorifer. Megjithatë, ne shpesh e mbajmë atë në sirtarin e perimeve në fund të frigoriferit tonë, ku zhvillohen temperaturat më të nxehta. Prandaj është mirë ta ruani në rafte më të larta. Për ta mbrojtur nga i ftohti dhe lagështia, mjafton ta mbështillni mirë me letër kuzhine. Në këtë mënyrë do ta mbajë atë në gjendje të mirë për 1-2 javë. Mbështjellësi transparent bën të njëjtën gjë.
A mund të ruhet jashtë frigoriferit?
Për ta mbajtur më gjatë, është më mirë ta ruani jashtë frigoriferit. Nëse nuk e kemi prerë apo pastruar, atëherë mund të mbahet mirë. Sigurisht që nuk do të ketë freskinë që kërkojmë në një sallatë verore, pasi kur ta hamë do të jetë në temperaturë ambienti.
Kujdes nëse i vendosni pranë disa frutave!
Qoftë nëse vendosim ta vendosim në frigorifer, qoftë jashtë, duhet të kemi kujdes që të mos jemi pranë disa frutave të rrezikshme. Këto janë domate dhe banane. Ata lëshojnë etilen, një gaz që kontribuon në pjekjen e produkteve bimore. Pra, nëse i ruajmë krah për krah, kastravecat rrezikojnë të prishen së shpejti…
Si t’i përdorim ato në receta?
Përtej një sallate të thjeshtë, mund ta përdorni në pije, lëngje, smoothie dhe madje ta gatuani!/abcnews.al