Yndyra e trupit nuk është domosdoshmërisht e keqe. Sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës, yndyra e trupit jo vetëm që ndihmon në mbajtjen e trupit tuaj të ngrohtë, por është gjithashtu thelbësore për përthithjen e lëndëve ushqyese dhe prodhimin e hormoneve të rëndësishme. Megjithatë, ekziston një lloj yndyre që është e dëmshme për shëndetin tuaj dhe që është viscerale.
Yndyra viscerale është një lloj yndyre trupore që ruhet në zgavrën e barkut dhe mbështillet rreth organeve të brendshme, mëlçisë, stomakut dhe zorrëve. Edhe pse yndyra viscerale nuk është e dukshme, është lloji i yndyrës që mund të ndikojë negativisht në shëndet, duke rritur presionin e gjakut dhe rrezikun e disa sëmundjeve (p.sh. sëmundjet e zemrës, goditjet në tru, diabeti, rezistencën ndaj insulinës).
Një mënyrë për të reduktuar yndyrën e barkut është të bëni disa rregullime dietike. Dhe një nga ushqimet më të mira që mund të hani është kosi. Hulumtimet kanë treguar se ushqimet e pasura me proteina, kalcium dhe vitaminë D mund të lidhen me më pak yndyrë viscerale. Prandaj, kosi është ushqimi kryesor që duhet të shtoni në dietën tuaj nëse dëshironi të reduktoni yndyrën e barkut. /abcnews.al