5 mesazhe që mund t’i dërgoni pas një zënke

schedule19:34 - 18 Tetor, 2021

schedule 19:34 - 18 Tetor, 2021

Ju jeni ende duke shkumëzuar pas një grindjeje me partnerin tuaj dhe ndërsa as nuk doni të jeni pranë tij, nuk mund të ndaloni t’i shkruani atij në telefonin tuaj. Ju shkruani diçka në nervat tuaja dhe e fshini atë. Pastaj vendosni tre pika dhe i fshini ato. Ju jeni në një rrugë pa krye, duke u dridhur nga pakënaqësia me mënyrën se si kanë dalë gjërat, por nuk jeni të sigurt se cilën rrugë do të merrni më pas. Të dish se çfarë të dërgosh pas një lufte mund të të ndihmojë të shpëtosh nga ky fshirje e pafund.

Lexoni më poshtë mesazhet më të përshtatshme për çdo rast:

Kur ndiheni keq për atë që keni thënë

“Unë dua të kërkoj falje për atë që thashë/bëra (shkruaj veprime ose sjellje specifike). Mendova se mund t’ju kem lënduar dhe me të vërtetë pendohem për sjelljen time. “Më thuaj çfarë mund të bëj për ty që t’i rregullojmë gjërat.”

Nëse ndjeni keqardhje për mënyrën se si u sollët në një mosmarrëveshje, hapi i parë është të shtypni krenarinë tuaj.

Kur jeni të shkatërruar

“Unë thjesht doja t’ju them se jam lënduar thellë. Kur e bëtë (ju shkruani veprimin), unë u ndjeva (futni një fjalë të veçantë emocionesh). “Unë nuk mendoj se mund të vazhdoj derisa të kërkosh falje ose të korrigjosh situatën.”

Ju nuk mund të kontrolloni atë që bëjnë ose thonë njerëzit e tjerë dhe ndërsa ju mund të dëshironi të kërkoni falje, ju mund të mos e merrni atë.

Kur ke më shumë zemërim brenda teje

“Ndërsa unë nuk dua të rris tensionin mes nesh, megjithatë, ishte një pikë e rëndësishme që unë nuk ndjeva mirë kur patëm mosmarrëveshjen tonë. (Ju shkruani pikën dhe shpjegoni pse është e rëndësishme për marrëdhënien).

Bazuar në këtë, gjithmonë ekziston një mënyrë për të vazhduar diskutimin pa intensifikuar mosmarrëveshjen.

Kur të kuptoni se keni reaguar tepër

“Sapo u qetësova, mendova për atë që ndodhi dhe tani e kuptoj që reagova tepër. Më vjen keq që shpërtheva tek ju dhe do të punoj për të rregulluar emocionet e mia dhe për të komunikuar më mirë me ju në të ardhmen. Më tregoni nëse mund të bëj diçka për këtë. ”

Për një moment, u ndjetë vërtet i justifikuar. Por pastaj, kur u qetësuat pak, i dhatë pak ajër situatës dhe filluat të kuptoni se mund të keni reaguar pak më shumë.

Kur doni t’i bëni ato

“E urrej që kishim një luftë që na bëri të ndihemi më pak të lidhur me njëri -tjetrin. A mund të gjejmë pak kohë për të diskutuar gjërat dhe për të parë se si mund të kompensoj çdo gjë që të lëndoi? “Marrëdhënia jonë ka vërtet rëndësi për mua.”

Edhe nëse e dini që doni t’i gjeni përsëri, mund të jetë e turpshme ose e frikshme të dërgoni gjithçka që dëshironi, mirëpo kjo është një mënyrë e mirë për të pasur një bisedë produktive./abcnews.al