24 priftërinj të tjerë akuzohen për abuzime seksuale me të mitur

schedule16:30 - 15 Shtator, 2018

schedule 16:30 - 15 Shtator, 2018

24 priftërinj të tjerë janë akuzuar për abuzime seksuale ndaj të miturve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Pjesa më e madhe e tyre janë larguar nga kishat ndërsa të tjerët kanë dalë në pension.

Pas skandalit të shpërthyer në Pensilvani, peshkopi i Salt Lejk Siti në Juta, bëri publike një sesi akuzash të besueshme për pedofili ndaj 16 priftërinjve të Dioqezës. Abuzimet kanë nisur që nga 1990. E njëjta gjë ka ndodhur dhe në San Diego, Kaliforni ku janë tetë priftërinjtë të tjerë që akuzohen për pedofili.

Dioqeza në Salt Lejk Siti ka marrë denoncime nga 34 viktima, dhe faktet përfshijnë 16 priftërinj dhe dy zyrtarë fetarë që kanë abuzuar seksualisht me të mitur. Ndërkohë në vitin 2007 dioqeza ka marrë dhe 144 denoncime për të njëjtën akuzë kundrejt 48 priftërinjve. Por për ta nuk është dhënë asnjë detaj më shumë.

Të gjitha viktimave do iu ofrohet asistencë dhe terapi psikologjike, ndërsa të gjithë priftërinjtë e akuzuar janë larguar, kanë dalë në pension ose kanë ndërruar jetë./abcnews.al